BEKENDE DJ’S BRENGEN EERSTE STEMMEN UIT OP HOUSE TOP 1000

by admin

AMSTELVEEN – Aanstaande zaterdag om 18:00 uur worden de verkiezingen geopend voor de House Top 1000 Allertijden. De verkiezing wordt dit jaar voor het eerst geopend door een keur aan bekende house DJ’s. Zo krijgen Mark van Dale, Michel de Hey, DJ Jurgen en Atlantic Ocean de eer om de eerste stemmen uit te brengen. Dit jaar vindt alweer de twaalfde editie plaats en wordt door Wild FM en Deep.Radio live uitgezonden vanuit de Mspace building in Amstelveen.

Elk jaar tijdens het lange Paasweekend, wordt de House Top 1000 uitgezonden. Op Goede Vrijdag 2 april om 10:00 uur wordt de lijst afgetrapt met nummer 1000. Daarna volgt er een marathon uitzending tot en met Tweede Paasdag. Op maandag 5 april om 21:00 uur wordt de aanvoerder van de lijst uitgezonden.

‘De house lijst der lijsten is een uniek eerbetoon aan de muziekstroming die niet alleen de grootste muzikale revolutie teweeg heeft gebracht sinds de rock ‘n roll, maar voor velen een way of life is.’ aldus Bas Emons, directeur van Wild FM. Ook tijdens deze editie zullen tal van bekende house DJ’s weer een paar uur de uitzending voor hun rekening nemen.

Het is voor de eerste keer dat de lijst wordt uitgezonden vanuit Mspace. Directeur Ingmar van Maurik van Mspace heeft er ongelooflijk veel zin in. ‘Het is een uitdaging om in deze tijd de productie mogelijk te maken. Maar ik geloof ook dat juist in deze tijd de House Top 1000 een escape kan zijn om even niet alleen maar aan Corona te hoeven denken’.

De House Top 1000 is een lijst met de 1000 populairste houseplaten ooit gemaakt zoals ze worden beoordeeld door de luisteraars en volgers van de online kanalen van de House top 1000. Gemiddeld ontvangt de lijst zo’n kwart miljoen stemmen waarmee de luisteraars hun voorkeur uitspreken voor klassieke housetracks van 1982 (de oudste) tot tracks van minimaal 1 jaar oud.

In 2020 stond het nummer Plastic Dreams van Jaydee op nummer 1.